App-ajánló – Kréta alternatívák mobiltelefonra
App-ajánló – Kréta alternatívák mobiltelefonra

App-ajánló – Kréta alternatívák mobiltelefonra

Biztosan te is használtad már a Kréta rendszer hivatalos alkalmazását. Ha igen, akkor észrevetted, hogy nagyon lassú, körülményes, és rettentően idegesítő. Ha ezeket már átérezted, akkor hallhattál az E-Szivacs nevű applikációról, amelynek a fejlesztését azonban sajnos abbahagyták. De van-e más program, amely kiválthatja a Kréta alkalmazását? A mostani cikkben két alternatívát mutatunk be.

Filc Napló

Az első applikáció a Filc Napló, amely teljes hozzáférést enged a Kréta naplónkhoz. Emellett teljes mértékben testre szabható, hiszen tartalmaz háromféle nyelvet (magyar, angol és német), választhatunk, hogy világos vagy esetleg sötét témát szeretnénk-e (emellett van Amoled-mód). Még azt is testre szabhatjuk, hogy a jegyek milyen színnel jelenjenek meg, de statisztikai adatokat is kérhetünk a programon belül (például hogy mi lenne, ha kapnánk egy bizonyos jegyet.

Az app fejlesztése nem olyan régen kezdődött (talán az E-Szivacs hamvain), de nagyon számítanak a közösség segítségére. Nyílt forráskódú, ha valaki szeretné segíteni a programozók munkáját, akkor a GitHub-on megtalálja a forráskódot is. 

Letöltés

 

Arisztokréta

A következő, hangzatos nevű applikáció az Arisztokréta, amely nevében is hordozza, hogy miért és minek a leváltására készült. Funkcionalitásában nagyon hasonló a Filc Naplóhoz, mely szintén teljes mértékben testre szabható. Itt is van sötét és világos mód, grafikonokon mutatja az előmenetelt és az átlag alakulását, egyszóval nagyon látványos. Ezek kívűl még az üzenetküldö rész is megtalálható benne, természetesen csatolmány funkcióval egyetemben. 

Szintén nyílt forráskódú, ennek is fent van a GitHub-on a forráskódja, így bárki szabadon alakíthatja (feltéve, ha ért hozzá). 

Az applikáció letölthető iOS rendszerre.