Diáknap 2022.

Két hosszadalmas, Coviddal teli év után ismét együtt örülhettünk a diáknapnak. Ez a fránya koronavírus rengeteg tervünknek tett keresztbe. Otthon töltött tanórák a gép előtt meredve, magányos ballagások és bepótolhatatlan együtt töltött idő. Mindannyian jól emlékszünk az elmúlt két év bezártságára.

De most, Istennek, a vezetőségnek, és a diákönkormányzat fejeinek, Gyarmati Ágnes tanárnőnek – aki Szűcs István tanár úr évtizedes munkája után, idén először vágott bele az előkészületekbe -, és Fias Tamás, 11. C osztályos diákelnökünknek köszönhetően egy felejthetetlen napnak lehettünk részesei. Ne feledkezzünk el további tanárainkról és MRK-s dolgozókról (meg szülőkről) sem, akik részt vettek a programok szervezésében és hozzájárultak ehhez a csodás naphoz.

a 9.B hidegtála

Ha már a programokról van szó; hajlamos az ember elfelejteni, netán csak ködösen emlékezni a jó események sorozatára, így felelevenítem nektek:

A szerdai nap egy kicsit lassan telt, nemde? Lehet azért, mert délelőtt még be kellett ülni tanórákra, hogy aztán végig hallgassunk egy-egy előadást, amiből vagy tanultunk, vagy nem (remélem az előbbi!), vagy csak szimplán nem tudtuk még felfogni, hogy két kihagyott év után újra diáknap. Hozzátenném, sokunknak ez volt az első: még a 11. osztályosok is először “ünnepelhették” a diáknapot az MRK-ban. Mindenesetre sokan részt vettek az aznapi karaokén, hidegtálkészítő versenyen és az általános iskola focibajnokságán. Emellett a tőzsdejáték is ekkor zajlott, melyen még jobban megismertük majd’ 500 éves iskolánkat, és a sulidiszkó is sikert aratott valamilyen formában.

Dalma Dance Club

Mátrix Fitness SE

Ez mind szép és jó volt, bevallom. De az igazi szórakozás csak csütörtökön kezdődött!

Aznap, (magamat is beleértve) úgy gondolom, mindannyian kíváncsiságtól fűtve érkeztünk a már-már otthonnak nevezett épületekbe. A napot nagytiszteletű Mihalina László lelkészelnök úr igei köszöntéssel, Égerné Tamás Annamária pedig igazgatói jókívánságokkal kezdte. Ezután a Dalma Dance Club mazsorett táncait, és a Mátrix Fitness S. E. akrokosaras és táncos mutatványait láthattuk a csarnokban. Még egyszer köszönjük, ügyesek voltatok!

Ezt pedig a móka és a kacagás követte. Amerre csak jártunk, vidám gyereksereget, jókedvű felnőtteket, néhol még hagymás-zsíros kenyeret is láttunk. És pont ez az, amiről a diáknap szól.

Egész évben mi, diákok is eleget próbálunk tenni a kötelességeinknek. Kisebb-nagyobb sikereket érünk el, de melléjük rengeteg kudarc is társul. A felnőtté válás küszöbén, nemritkán le kell mondanunk néhány dologról, sokszor például a szórakozásról a „nagyobb jó” érdekében, ami éppenséggel jelenthet egy töri ötöst. Éppen ezért is szeretjük ennyire a diáknapot, mert olyankor kötelességeinket hátrahagyva élvezhetünk egy egész napot.

Arról nem is beszélve, hogy azért egy dackorszakát élő tinivel nem könnyű… hát még hússzal! De a tanáraink mindezek ellenére aszfaltrajz versennyel, élő társasjátékkal, Ki mit tud?-dal, különböző sportversenyekkel, sőt, még táncházzal is próbáltak a mi kedvünkben járni. Így a diáknap nemcsak a diákoké, hanem a tanároké is. Kedves tanáraink is részt vettek a főzőversenyekben, az élő-csocsó az ó kedvükre is való volt és a táncházban is felszabadulhattak egy kicsit a szürke hétköznapok monotonitásából.

Ádám bácsi, kedves hittan tanárunk egész nap élőben közvetítette a nap eseményeit facebookon. Persze nem egyedűl vitte véghez. Aki újra át akarja élni egy picit a diáknap örömeit, visszanézheti őket az MRK facebook oldalán, de gondolom, ezt már mondanom sem kell.

Marczi Ernő és Éger Ádám tanár urak Fias Tamás DÖK-elnökkel

Végezetül pedig, remélem mindenki talált a szívéhez közel álló programot. Sokatoknak úgy vélem a légvárak – gondolok itt például a szumóra, az élő-csocsóra – és a főzőverseny volt a kedvenc. Nem is csodálom, hisz ott tudott a legjobban megnyilvánulni a “családiasság” és összefogás, ha értitek, mire gondolok.

finom ételekből nem volt hiány aznap

Jó volt ennyire együtt látni a sulit, és bár pontverseny volt, mégis, a szórakozáson és az együtt töltött időn volt a hangsúly, ami az iskolát erősíti. Végül is ki szeretné egy unalmas, utálattal teli helyen tölteni napjait? Persze ez a veszély minket nem fenyeget, hiszen a diáknapon is bebizonyosodott, hogy nemcsak különálló osztályok vagyunk, hanem egy egész, szeretettel teli iskolai közösség is.

az ugrálóváraknak, élő csocsóknak mindenki nagyon örült

Különösen a végzősökhöz szólnék most: remélem, ez méltó lezárása volt a Refiben töltött éveiteknek! Sokat tanultatok és sokszor mutattatok példát is az elmúlt években. Kijárt nektek ez a kis a pihenés. Sok sikert az érettségin!

Eredményeitek:

  I. II. III.
Kisgimi + Áltsuli Gimi 6. osztály Gimi 8. osztály Áltsuli 7.B
Középsuli 10.B 12.A 11.C
       
Főzőverseny Gimi 8. osztály 9.B  
Hidegtálkészítő verseny Gimi 8. osztály 9.B  

Szívből gratulálunk mindenkinek, ha ért el helyezést, ha nem. És ha Isten is úgy akarja, jövőre is találkozunk a diáknapon.

Google Photos Album a nap képeivel

Kiss-Forró Julcsi

0 Comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.