Ha Isten úgy akarja – filmajánló

Volt egyszer egy imaéjjel és ezzel együtt egy filmklub. Sokat agyaltunk rajta, hogy mi legyen az a film, amit meglesünk majd. Marczi Ernő tanárúr ajánlására a fent említett filmet (olasz, eredeti címe: Se Dio vuole) néztük meg, ami nagyon jó választásnak ígérkezett.

Az alaptörténet az, hogy van egy híres, jó nevű orvos (Tommaso – Marco Giallini), akinek van egy fia. Szeretné, hogy a fiából is híres orvos legyen, ezért pedig mindent megtesz: fiát orvosi egyetemre küldi, egyengeti a karrierjét, segít neki, ahol tud. Egyik este azonban váratlan bejelentést tesz a fiú: ő mégsem orvos, sokkal inkább pap szeretne lenni.  

Innen kezdődnek a bonyodalmak – hiszen az apa ateista, nem szeretné, ha a fia pap lenne. Ezért mindent megtesz, hogy utána járjon ennek az egész dolognak, megtalálja a papot (Don Pietro – Alessandro Gassman), aki a fiát „beszervezte”, viszont közben belebonyolódik a nagy nyomozásba. Egy nagyon érdekes, humoros, helyenként igen komoly mondanivalóval rendelkező film, amelynek megtekintését bárkinek szívesen ajánljuk! 

0 Comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.