Karantén-kaland: Nagy Márta képei

A 11.B osztály nagyon kreatív osztály, több művész-lélek jár ide. Az elmúlt alkalommal Vándory-képeket láthattunk, most pedig Nagy Márta mesél magáról és mutatja be az általa készített képeket.

A képre kattintva megtekinthetőek Márta további rajzai és festményei

Gyerekorom óta szeretek rajzolni. Nagyjából hetedikes lehettem amikor megismerttem a japán animációs filmeket, és próbáltam olyan karatereket rajzolni. Rengeteget gyakoroltam, sokszor majdnem feladtam, de mégse, és ezért hálás vagyok. 2 éve vettem magamnak egy markert (két végű,alkohol tartalmú filc), ami igaz nem a legdrágább, legjobb minőségű, de 2 évet kibirt.

2 és fél éve karácsonykor megkaptam az első digitalizáló rajztáblámat. Kezdetben animációt szerettem volna készíteni (most is), de rá kellet jönnöm, hogy ez nem lesz olyan egyszerű mint hittem. Azóta is gyakorlok, fejlesztem a technikámat, mind papíron, mind digitálisan. Animáció és digitális rajzoláshoz pedig rengeteg, külföldi nagyobb követőszámú ember ihletett meg.

Amiket rajzolok (legtöbbször) úgymond ‘saját karakterek’. Ezeket a karakterek háttértörténetét és kinézetét én terveztem meg. A legtöbbük nem kabcsolódik semmilyen filmhez/játékhoz/sorozathoz stb… Inspirációt és ötletet veszek ugyen néhányból de apró, saját ötleteimel gyúrom össze őket.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1228494037336951&set=a.1007370296115994&type=3&theater
Nagy Márta on Facebook: https://www.facebook.com/marta.nagy.16568

0 Comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.