Nyári szünet

Lassan vége az évnek, és eljön a várva várt nyári szünet. Úgy vélem mindannyiunknak az utolsó hetek a legnehezebbek. Mi, diákok próbáljuk behozni az esetleges elmaradásainkat, legyen az egy beadandó vagy egy elmaradt kötelező Istentisztelet. Sokunk csak most bújja igazán a könyveket, a jobb jegyért harcolva. Cseppet sem könnyebb a tanárainknak sem, akik jelenleg érettségiket javítanak a dolgozatok mellett, és még az órákra is készülnek. Szóval nagyon kell az a nyári szünet már.

Julcsi írása

10 hónapnyi tanulás után kissé idegennek tűnhet a két és fél hónap pihenés. Biztos vagyok benne, hogy sokunk – közöttük természetesen én is – végig fogjuk aludni az első pár napot, esetlegesen még hetet is. De mi lesz utána?

Reggel szokás szerint, felkelünk, elvégezzük napi teendőinket, de hogyan tovább? Hisz már nincs miért stresszeljünk, így – értelemszerűen – több időnk marad másra. De mit is lehet csinálni ez idő alatt?

Ebben a cikkben, arra gondoltam, összeszedek nektek egy pár nyári tevékenységet, arra az esetre, ha felkelnétek nyári sziesztátokból és kezdenétek unatkozni.

Gondolom mindannyiunknak tervében áll strandolni, táborba menni, kirándulni a családdal vagy a barátokkal. Túrázni a hegyekben, koncertről koncertre járni, vagy csak Kevi vizét piszkolni. Utóbbit viccnek szántam. De komolyan, mi mást lehet helyben csinálni, ami szórakoztató és hasznos időtöltés is egyben?

Piknik

Ha csak leteríttek egy nagyobb pokrócot a kertben egy meleg napon, csináltok egy pár szendvicset és jegesteát, és áthívtok pár barátot, már az egy felejthetetlen élményt nyújthat. Társasozhattok, beszélgethettek, vagy csak nézhetitek az eget és ücsöröghettek a meleg szélben.

Ha ezek unalmasak lenének, ajánlhatom, hogy fessetek, állítsatok össze – először csak papíron, amit ki tudtok dekorálni – lejátszási listákat, süssetek valami finomat és a piknik alkalmával fogyasszátok el, vagy a személyes kedvencem, nézzétek meg a hullócsillagokat. Augusztusban különösen érdemes kémlelni az eget.

Házi mozi

Mi is lehetne jobb időtöltés, mint egy Marvel, Star Wars vagy Harry Potter maraton. Persze ez csak az alap. “Dirty dancing”-től a “No time to die”-ig elég nagy választék tárul elétek.

Ez megint egy olyan program, amit csoportosan, és egyedül is kipróbálhattok. Jobban feldobhatja az estét, ha valami ötletes dekorációt vagy nasit készíttek elő, erre sok példát láthattok Pinterest-en, bár gondolom ezt már mondanom sem kell.

Könyv klub

Ha nem igazán vagy odáig az olvasásért, semmi gond, de azért meleg szívvel ajánlom a könyvklubot. A nyári szünet alatt lesz elég időnk olvasni. A könyvklub remek lehetőség arra, hogy ezt hozzánk hasonló, olvasást kedvelő tinikkel tegyük. Ezekre az alkalmakra havonként kerül sor és ingyenes, csak annyi a teendőtök, hogy olvassatok, és gyertek el, beszélgessetek egy jót az adott könyvről. Akiben csak egy szikrányi gondolatot ébresztett e pár sor, az jöjjön el, nem fogja megbánni. (Részletek a városi könyvtár facebook oldalán)

Ifi klub

Ezt a helyet inkább a kisebbeknek ajánlom, de bárki elmehet, aki fiatalok körében akar lenni. Xbox és PlayStation, temérdek társas, léghoki, és garantált kikapcsolódás várja az érdeklődőket. Ez is teljes mértékben ingyenes, csak fel kell iratkozni, de szerintem megéri.

Bakancs lista

Az is jó móka lehet, ha készíttek magatoknak – vagy együtt a barátokkal – egy listát, hogy mit szeretnétek véghez vinni a nyár alatt. Ha esetleg olyan terveitek vannak, hogy többet akartok edzeni, vagy meg akartok nézni egy 5 évados sorozatot egy hónap alatt, tulajdonképpen, ha bármilyen egyéb kitűzött célotokat eléritek, akkor jutalmazzátok meg magatokat és kétszer jobban motivál majd további álmok meghódítására.

+1 – Saját kisfilm

Csináljatok rengeteg képet és videót, és vágjátok össze, tegyetek alá valami zenét és kész is a nyári kisfilmetek. Én ehhez a Canva-t ajánlom, rendkívül könnyű használni.

Ha ezek között nem is találtok kedvetekre valót, keresgélhettek még Pinterest-en. Remélem jól fog telni a nyaratok. Végezetül pedig kitartást, már csak 2 hét van az idei tanévből és vége. Na meg ne feledjük, hogy ahol Isten enged nehézséget, ott ad erőt is!

0 Comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.